Heroïsch ?!

Al na één gebak penalty een ander mens!

Om er zeker van te zijn dat niemand eerder was dan hij reed hij reeds in het holst van de nacht met gedoofde lichten naar de parkeerplaats bij Tafelberg en op zondag naar La Place. En met succes! Zowel op zaterdag als zondag was hij zeker 7 minuten voor tijd aanwezig en was er niemand eerder gearriveerd dan Maarten.

En dat ook nog eens onder (licht) heroïsche omstandigheden. De regen klettert met bakken naar beneden en ook de wind laat zicht gelden.

Ondanks dat weer toch op zaterdag en zondag 5 starters, in wisselende samenstelling, dat dan wel. Op zondag wisselde Guus stuivertje met Casper die er zaterdag was.

Het idee was zondag om 22 kilometer te lopen maar zoals eerder gememoreerd was het weer niet echt uitnodigend om een lange duurloop te doen. Echter…. Der Meister was er bij dus wij hadden geen andere keus dan in ieder geval van start te gaan.

Maarten had door zijn vroege opstaan het schema niet helemaal scherp voor ogen en dacht toch echt dat er 2,2 kilometer stond. Dat was namelijk precies de afstand waarop hij mompelend over iets met zijn knie omdraaide en huiswaarts ging.

De rest ging, mede gesteund door het steeds beter wordende weer, vrolijk verder. Nou ja vrolijk, het leek vandaag meer de stille omgang zo geconcentreerd liep iedereen. Na een rondje bij de in opbouw zijnde kerstmarkt in lage Vuursche werd de terugtocht ingezet richting La Place.

Bij het zicht van de haven moesten er echter nog wel wat kilometertjes gemaakt worden om de 22 vol te maken en voor de cappuccino kon worden genuttigd. Onder het motto lusje hier en lusje daar ging dit lukken. Voor Guus en Claudi waren deze lusjes meteen het sein om het tempo nog eens even stevig op te schroeven.

Al met al zijn dan toch de 22 kilometers volgemaakt en konden wij moe maar voldaan aan de koffie in het opvallend rustige La Place.

Weliswaar geen Sylvester cross modder maar wat scheelt het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *