Pepernotenloop

De Twiske Molenloop heeft het even geprobeerd maar het is niet gelukt. De Pepernotenloop is een rotsvaste traditie waar niet van wordt afgeweken. Zo ook dus dit jaar.

En met een uitgebreid team: Martijn en Betty samen de 10 kilometer en voor de 15 aan de start: Claudi, Marjon,  Jakob, Guus, Silvia, Casper en Hans.

Dit alles mentaal ondersteund door de support van Hanneke en Bouke.

Zowel Martijn als Betty hadden zo lang niet hard gelopen dat ze de laatste aflevering van Studio Sport moesten terugkijken om te zien hoe het ook al weer ging. Desalniettemin gingen ze moedig van start. Martijn moest zelfs even in de over drive toen zijn mannelijk ego gekrenkt dreigde te worden door een inhalende dame.

Inmiddels was de 15 kilometer ook al gestart. Niet met een gebruikelijk startschot maar met een voor bijna niemand te horen mededeling dat er gelopen kon worden. Door de algehele verwarring ging daarom iedereen met zo’n tempo van start dat Daphne Schippers zich gerust zorgen kan gaan maken over een aanwas van sprinttalent.

Bij Guus  stonden alle sensoren vandaag op positief. Voor Casper, Claudi en Jakob bleef er dan ook niets anders over dan op eerbiedige afstand te volgen. Dit deden ook Silvia, Marjon en Hans maar dan op een nog iets eerbiediger afstand.

De temperatuur was goed maar er stond wel een pittige wind. Deze wind was dan ook de scherprechter.

Voor iedereen liep het prima tot het mentaal stekelige puntje waar rechtsaf de finish al is te zien en te horen maar waar je nog echt wel een extra 5 kilometer rondje moet. Hier hielp het ook zeker niet mee om vlak voor dit punt ingehaald te worden door de cracks die de 15 kilometer er al bijna op hadden zitten.

Jakob, wiens verwachtingen natuurlijk door de sterke trainingen van de afgelopen tijd torenhoog waren, werd helaas (wel of niet toevallig bij de wissel vlak voor het pittige wind in stuk) in de steek gelaten door zijn kuit. Strompelend maakte hij rechtsomkeert.

Zoals verwacht kwam Guus ruim voor Claudi (die wel zijn zijn zelf opgelegde streeftijd haalde) en Casper binnen. Gevolgd door een aan het eind ontketende Silvia en Marjon en Hans.

 

Discussie of niet, ook dit jaar weer aanwezig: Sint en Piet

Exacte tijden kunnen wij, door de in Bunschoten heilig verklaarde zondagsrust,  niet geven maar kijk hiervoor gerust op de site van Quo Vadis.

Geen twijfel mogelijk

Na afloop koffie aan de Eemdijk, waar een volgende prestatie wachtte: Al het meegenomen Sinterklaas snoepgoed moest wel even soldaat gemaakt worden natuurlijk.

Jakob maakte meteen even de gelegenheid gebruik om zijn onwillige kuit door Marjon na te laten kijken. Dat er van enige simulatie om niet het hele stuk te hoeven lopen geen sprake was mag uit bijgaande foto blijken. Gebrek aan onderhoud luidde de conclusie maar met een vers onderhoudscontract op zak gaat dit ongetwijfeld goed komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *