Nog even die van 18 november

Regels.

Als er geen regels zijn houd alles op, daar zijn we het in onze samenleving toch wel over eens. Op zaterdag beginnen de regels al vroeg: half negen starten dus. Uiteraard is er op dat moment een solide opkomst want wie wil zich nou niet aan de regels houden.

Op dezelfde zaterdagmorgen verzorgt Claudi de training, ook zo’n regel, en hij loopt dan natuurlijk ook voorop mee. De regel is dat hij ook het programma bepaalt, in dit geval 7 versnellingen van 800 meter en dan de koffie.

Maar wat gebeurt er na drie rondjes?  Der Meister taait af richting de koffie en zegt met een stalen gezicht: lopen jullie er nog even vier? Zijn de regels er niet voor hem?

Dit ongemak liep ook zondag nog met ons mee. Al wachtend  op Maarten bij de parkeerplaats van Natuurmonumenten namen wij de regels nog eens door: minder dan 5, een kleine groep, meer dan 5 een grote groep.

experts aan de slag

Jakob, erg precies in tijden en regels vond het bijzonder noodzakelijk om ook voor te laat komen een regel in te voeren. Met één oog op de klok van 7 over 9  en één oog naar de weg of Maarten er nog niet aankwam konden wij consensus vinden over de volgende regel: 7 minuten te laat, gebak trakteren.

Daarna was er ook nog even tijd om te lopen en gingen wij op pad voor een 20 kilometer richting Ankeveen en dat in prima loopweer: een paar graden en een heerlijk zonnetje.  Op de terugweg toen de kilometers al een beetje in de benen gingen zitten was er een venijnig koud windje tegen.

Het werd duidelijk dat met het reguliere rondje  we wat meters te kort zouden komen dus moest er nog een lusje worden gelopen.

Voor Tielemans was dit teveel waardoor hij de pijp aan Maarten gaf. De rest voltooide trouw precies de 20 kilometers.

Ondanks het feit dat het clubhuis van Natuurmonumenten afgeladen was vonden we toch nog een zitplekje waar Maarten het beloofde gebak voor ons regelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *