Startproblemen

Zaterdagmorgen 8.30 uur. We staan klaar om het rondje voor de extra kilometers te doen. Het wachten is op Martin uit het Oooosten: Zeker,  ik ben er jongens, liet hij ons deze week nog weten.

Dan ping de whats app. Sorry jongens, ik ga het niet redden.

Op zich geen gek bericht.  Waren wij afgelopen weken niet bestookt met allerlei foto’s van kamelen en woestijnen, niet zomaar uit het oosten maar het midden oosten. Dan is het zo gek nog niet dat je het niet gaat redden.

De waarheid lag even anders. Uit het midden oosten was hij al lang terug, zijn bed stond in Harmelen. Vandaar uit kun je lopend nog op tijd zijn bij de Tafelberg. De conclusie dat het dan toch wel zijn lekkere dekbed was waardoor hij het niet ging redden ging er dan ook beter in dan eerder gememoreerde reden.

Dan maar zonder Martin vertrekken. Al na een paar honderd meter klonk het woord ‘gaatje’ door het bos. Meestal het moment dat iemand het even rustiger aan doet. Dat was ook het geval: Guus kreeg zijn motor niet opgestart. Zelfs na herhaalde pogingen lukte het hem niet. Na dan toch nog wel een slordige 5.000 meter afgelegd te hebben gaf hij de pijp aan Maarten. (hoewel Maarten, die was er niet). De auto naar huis en op voor een korte maar hevige winterslaap.

De rest voltooide keurig de door de trainert aangegeven 17 kilometer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *